francuskie duże z budyniem i jabłkami z prodiża...

4.49 (150 ocen)

  • Łatwy

pyszne, szybkie, tanie francuskie do kawy......SMACZNEGO!!!!

  • Łatwy

Składniki:


  • - jabłka: 4 sztuki
    - cukier migdałowy: 0.5 opakowania
    - budyń o smaku waniliowym: 1 opakowanie
    - cukier: 2 łyżki
    - mleko: 400 mililitrów
    - jajko do smarowania: 1 sztuka
    - rolka ciasta francuskiego light: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Francuskie duże z budyniem i jabłkami z prodiża... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy przygotowania 1. ** jabłka pokroić w grubszą kostkę i poddusić z cukrem migdałowy do odparowania wody - budyń ugotować w 400 ml mleka z cukrem - wszystko ostudzić - ciasto francuskie rozwinęłam całe zostawiając na papierze - brzegi zostawić na 6 cm i na resztę ciasta nakładać jabłka i budyń - brzegi nałożyć na część nadzienia - nożem lekko przycisnąć i posmarować jajkiem

    ** całość delikatnie przełożyć do nagrzanego prodiża /grzałka góra-dół/ i piec ok 25-30 minut - po upieczeniu wyłączyć z prądu i nie otwierać z 5 minut

    ** gdy ciacho jest ostudzone posypać pudrem cukrem i podzielić na porcje - mi wyszło 8 porcji
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Ciasto francuskie Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować