Takie małe francuskie bułeczki na parę gryzów z mięsem , serem , i cebulą. Idealne na spotkanie ze znajomymi. Podane z sosem czosnkowym smakują wyśmienicie :))
35 min
Składniki:
na 18 burgerków:
2 opakowania ciasta francuskiego
5 gotowych kotletów do hamburgerów
5 plasterków sera salami
1/2 cebuli
sos meksykański/ ketchup
Francuskie burgerki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasta smarujemy sosem , przekrawamy 6 razy pionowo i 3 poziomo (powstanie 18 kwadracików z jednego ciasta) kotlety i ser przekrawamy jak pizze na 4 części, cebulę w pól plasterki. Na każdy kwadracik układamy kawałek kotleta , cebuli i sera. ( 1/2 kotleta i sera zostaje, możemy nimi ozdobić gotowe burgerki)
2.zawijamy rogi do środka każdego kwadracika i zawijamy w oddzielny z następnego ciasta. ( tak robimy z każdym)
3.Układamy na blaszce wysmarowanej masłem , pieczemy ok 30 min w 180 st.
Komentarze