Francuskie babeczki z truskawkami.

4.49 (185 ocen)

Pyszne babeczki z truskawkami i kremem budyniowym dla małych i dużych łasuchów.

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    9 dużych truskawek
    1 budyń waniliowy
    1,5 szkl.mleka
    5 łyżek cukru
    1 szkl.śmietany 30%
    3 żółtka
    2 łyżki posypki czekoladowej
Wystaw ocenę:

4.49 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Francuskie babeczki z truskawkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z proszku budyniowego, cukru i mleka ugotuj gęsty budyń. Wystudż go a następnie utrzyj z żółtkami i śmietaną.
  • ciasto pokrój na 9 kawałków 2. Płat ciasta potnij na 9 równych kawałków. Wyłóż nim foremki i poprzekłuwaj widelcem. Do każdej nałóż porcję masy.
  • krem budyniowy rozłóż do foremek 3. Babeczki piecz 15-20 minut w temp.200st. Do jeszcze ciepłych ciastek włóż po jednej umytej i przekrojonej na pół truskawce. Posyp posypką czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Truskawki Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować