Francuski przekładaniec

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam słodycze.Często piekę to ciasto,bo je bardzo lubię

Składniki:

  • Ciasto: 25 dag margaryny
    ● 4 żółtka
    ● 3 szkl. mąki
    ● szkl. kwaśnej śmietany
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Piana: 6 białek
    ● szkl. cukru
    ● duży kisiel wiśniowy
    ● ok. 30 dag wiśni.
    Krem: 1/2 l mleka
    ● op. cukru waniliowego
    ● duże op. budyniu śmietankowego
    ● szkl. cukru
    ● 20 dag margaryny
    ● sok z cytryny
    ● cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery

Francuski przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatamy ciasto, schładzamy.
    Dzielimy na 6 części,
    które rozwałkowujemy na placki
    wielkości blachy. Białka
    ubijamy z cukrem. Dodajemy
    kisiel i wiśnie, mieszamy. Trzy
    razy przekładamy: placek,
    1/3 piany, placek. Pieczemy
    osobno, aż się zrumienią
  • 2. Budyń gotujemy na mleku
    z cukrami, ucieramy z margaryną
    i sokiem. Przekładamy
    trzy upieczone warstwy. Posypujemy
    cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować