francuska zupa serowa

4.49 (189 ocen)

  • 60 min

W sumie nie ma zupy, której bym nie lubiła, ale do tej były to głównie standardy z kuchni mojej mamy: ogórkowa, obowiązkowo pomidorowa z ryżem i kalafiorowa.Jednak obie od jakiegoś czasu mamy ochotę na coś nowego i tak kombinujemy. Ostatnim razem padło na zupę francuską. Okazała się strzałem w 10

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    - por,
    - mięso mielone 500g,
    - pieczarki,
    - ser topiony kremowy w kiełbaskach 3szt. (mlekovita)
    - kostka wołowa i kostka mięsna
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa serowa Ser

Francuska zupa serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:

    - Kostki rosołowe rozpuszczamy w ok 1l wody,
    - Por i pieczarki (osobno) podduszamy na maśle, wrzucamy do gotującej się w wody,
    - Mięso mielone podsmażamy, lekko solimy i pieprzymy i wrzucamy do pozostałych składników.
    Całość gotujemy ok 20min, a następnie wyduszamy serki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, magi.
    Po wierzchu możemy posypać pietruchą, która dodatkowo wyostrzy smak tej niebiańskiej zupy !

Porady

+ Jeżeli nie mamy w lodówce mięsa mielonego to możemy spokojnie zrobić bez.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować