Francuska tarta na szampanie

4.5 (195 ocen)

  • 35 min

Francuska tarta na szampanie z truskawkami i rabarbarem. Bez mąki :)

  • 35 min

Składniki:

  • 45 dag rabarbar ,
    30 dag truskawki ,
    cytryna ,
    3 łyżki cukru
    4 jajka ,
    2 łyżki cukru pudru
    125 ml szampan słodki
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Francuska tarta na szampanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Formę na tarte smarujemy masłem obsypujemy tarą bułkę. Rabarbar obieramy kroimy w kawałki ok 2 cm i układamy ciasno na blasze
  • 2. . Posypujemy cukrem kryształem i wstawiamy do piekarnika na 15min. Po tym czasie układamy na rabarbarze całe truskawki. Jajka ubijamy z cukrem pudrem dolewamy szampana i miksujemy na pianę. Pianę wlewamy na truskawki i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować