Francuska przekąska

5 (178 ocen)

  • 20 min

Doskonale się sprawdzają na imprezie. Idealne do piwka ;-)

  • 20 min

Składniki:

  • płat ciasta francuskiego
    kabanosy lub parówka
    ser żółty
    jajko
    sezam
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Francuska przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przekąska francuska 1. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty. Na każdy z nich kładziemy plasterek sera żółtego i kawałek kabanosa. Zawijamy w rulony.
  • francuska przekąska 2. Każdy rulonik smarujemy ,,rozkłóconym" jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni aż ciasto się zarumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kabanosy Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować