Francuska niespodzianka.

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Warto mieć w swoim menu potrawę wykwintną, którą można przygotować wcześniej i wstawić do piekarnika między przystawką, a zupą.Jedną z moich ulubionych jest łosoś w cieście francuskim na serku i szpa

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:


  • - Łosoś świeży, filet: 300 gramów
    - serek ziołowy tartare: 100 gramów
    - szparagi świeże,mrożone,ze słoika: 6 sztuk
    - przyprawa do ryb: 1 łyżeczka

Francuska niespodzianka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łosoś 1. Łososia obsypać przyprawą. Szparagi lekko przesmażyć na maśle.
    Na środek ciasta francuskiego wyłożyć serek, na serku ułożyć szparagi i następnie filet łososia.
    Boki ciasta zawinąć na nasze nadzienie. Wierzch posmarować jajkiem.
    Nasz francuski przysmak można przyozdobić paskami, gwiazdkami itp. wyciętymi z ciasta.
    Teraz wstawiamy do lodówki i czekamy na gości.
    Piec w temp.190 stop około 20 min, do ładnego zrumienienia ciasta.

Komentarze

Podobne przepisy