Francuska karpatka z babeczkami

0 (0 ocen)

Pięknie wygląda i tak samo smakuje, proste i zawsze się udaje.

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
    1 krem karpatkowy
    1 opakowanie małych spodów biszkoptowych ( 6 sztuk )

Francuska karpatka z babeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie przeciąć na połowę.
  • 2. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i upiec wg przepisu raz jedną, raz drugą część ciasta.
  • 3. Placki można posmarować żółtkiem.
  • 4. Przygotować krem karpatkowy wg przepisu na opakowaniu, zmiksować z masłem.
  • 5. Wyłożyć część kremu na jedno ciasto i przykryć drugim .
  • 6. Posypać cukrem pudrem lub udekorować kremem.
  • 7. Pozostały krem wyłożyć na spody babeczkowe .
  • 8. Udekorować dowolnymi owocami sezonowymi lub z puszki ( ananasy, brzoskwinie)
  • 9. Część kremu włożyć do szprycy i udekorować owoce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy