Flądra w cytrynie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem na diecie antycholesterolowej, dlatego ilekroć mam świeżą flądrę, duszę ją w cytrynie lub limonce i serwuję sobie na obiad.

Składniki:

  • ● 5 średnich fląder
    ● koperek lub natka pietruszki
    ● 2 cytryny lub limonki
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna

Flądra w cytrynie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wypatroszone i umyte flądry skrapiamy sokiem z jednej cytryny lub limonki i po 5 minutach obtaczamy w przyprawie uniwersalnej. Na 10 minut wstawiamy do lodówki.
  • 2. Cytrynę lub limonkę sparzamy i ze skórką kroimy w krążki. Razem z rybą kładziemy na patelni, posypujemy posiekanym koperkiem lub natką. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Oprószamy pieprzem. Ryba najlepiej smakuje z ziemniakami i fasolką szparagową.

Notka redakcyjna

PP_12-2009

Komentarze

Podobne przepisy