Flaczki wieprzowe à la arnold - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Flaczki dokładnie wypłucz. Następnie zalej wodą i gotuj około 2 godzin. Następnie zlej całą wodę, zalej ponownie świeżą zimną wodą i gotuj kolejną godzinę.
W drugim garnku ugotuj rosół. Włoszczyznę i mięso wołowe zalej wodą, około 2 litry. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz w ziarnach. Dodaj kostkę Knorr i gotuj powoli rosół wołowy przez około 1 godzinę.
Wyjmij miękkie mięso i warzywa, następnie pokrój w paski. Wraz z odcedzonymi flaczkami dodaj wszystko do rosołu.
Zupę dopraw papryką słodką i ostrą, koncentratem pomidorowym, gałką muszkatołową, imbirem, majerankiem i przeciśniętym czosnkiem.
Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Utrzyj starannie z masłem i dodaj do flaków. Gotuj jeszcze przez około 10-15 minut.
Porady
Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki z pieczywem.
Komentarze