Flaczki jarzynowe

1 (1 ocen)

  • 30 min

Moim zdaniem jest to przepis na zupę doskonałą. Warto spróbować!

  • 30 min

Składniki:

  • kilka naleśników
    4 marchewki
    2 pietruszki
    por
    cebula
    1/2 selera
    łyżka mąki
    łyżka masła
    starty żółty ser
    sól
    pieprz
    majeranek
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Flaczki jarzynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyścić, obrać, umyć, pokroić w paseczki lub cienkie słupki. Włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą aby wszystkie warzywa były przykryte. Dodał 1/2 łyżki masła i dusić, aż będą miękkie. Resztę masła rozgrzać na patelni, wsypać mąkę i wymieszać. Zrobić jasną zasmażkę i przełożyć do warzyw. Potrawę przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Naleśniki pokroić w cienkie paseczki, wrzucić do miseczki, zalać zupą i posypać startym serem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować