FLACZKI

4.5 (180 ocen)

  • 60 min

SĄ ZNAKOMITE,UWIELBIANE ZWŁASZCZA PRZEZ MOJEGO ZIĘCIA.

  • 60 min

Składniki:

  • flaki mrozone ciete jedno opakowanie
    0,5 kg wolowiny
    sredni kurczak
    3 marchewki
    2 pietruszki
    seler
    majeranek
    galka muszkatolowa
    ziele angielie i lisc laurowy
    wegeta
    pieprz
    rosolki wolowe
    magii
    papryka sproszkowana slodka
    5 lyzek oleju na zasmazke
    2 lyzki maki
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Zupy Flaczki

Flaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. z miesa wolowego i drobiowego z wloszczyzna ugotowac rosol,miesko wyciagnac ostudzic pokroic w paski,do rosolu wrzucic mrozone flaczki oraz miesko,gotowac razem przyprawiajac do smaku,nie zalujemy glaki muszkatolowej i majeranku,marchew i pietruszke tez wyciagnac jak jest na wpol miekka i pokrajac w krazki,dorzucic na koniec gotowania,zasmazka tradycyjna mozna doprawic koncentratem pomidorowym ale to juz wedlug smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować