Fit - Pieczona pierś z koperkiem

4.5 (181 ocen)

Mięso jest lekkostrawne, ponieważ nie jest smażone na oleju. Ponadto jest soczyste i miękkie o delikatnym koperkowo – tymiankowym aromacie.

Składniki:


  • 1 filet z kurczaka
    2 łyżeczki masła
    koperek
    tymianek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fit - pieczona pierś z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dnie naczynia żaroodpornego rozciągamy folię aluminiową (matową stroną na zewnątrz). Na folie wysypujemy łyżkę posiekanego koperku, łyżkę tymianku oraz odrobinę soli i pieprzu – układamy na tym mięso. Od góry ponownie doprawiamy mięso solą i pieprzem, ale dość delikatnie by nie było zbyt ostre, posypujemy je drugą łyżką siekanego koperku i tymianku. Na każdym filecie kładziemy łyżeczkę masła i całość dokładnie obwijamy w folię. Mięso pieczemy w temp. 180* przez ok. 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować