Fistaszki - ciasteczka z masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • Średni

Przy pieczeniu tych ciasteczek bardzo chętnie pomagał mi mój synek, Mateuszek. Do skosztowania nie trzeba było nikogo namawiać:)

  • Średni

Składniki:

  • - mąka pszenna: 4 szklanki
    - cukier: 1 szklanka
    - masło orzechowe: 250 gramów
    - masło w kostce lub margaryna: 200 gramów
    - jogurt naturalny: 5 łyżek
    - soda oczyszczona: 1 łyżeczka
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Fistaszki - ciasteczka z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dobrze razem zagnieść. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, każdą lekko spłaszczyć. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w małych odstępach. Widelcem odcisnąć kratki na każdym ciasteczku. Piec ok. 15 min w temp. 180st. Zdjąć z blachy dopiero gdy ostygną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować