Rewelacyjny patent dla osób nie lubiących zapachu ryb ,ani tradycyjnej zwykłej rybki,polecam dla mam dzieci niejadków ,moje pałaszowały aż im się uszy trzęsły...
40 min
Składniki:
250g ryby -miruna lub mintaj
250 g gotowanych ziemniaków
3 łyżki kaszy manny
1 jajko
1 łyżka śmietany 18%
kawałek pora lub 1 mała cebula
2 ząbki czosnku
sól,pieprz do smaku
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Fishburgery- kotleciki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy ,gotujemy do miękkości ,odcedzamy tłuczemy.Najlepszym rozwiązaniem jest jeśli zostaną z poprzedniego dnia z obiadu .Rybkę kroimy na mniejsze porcje wrzucamy na wrząca osoloną wodę i gotujemy około 3-5 min chodzi o to aby mięso nie było surowe.
2.Ziemniaki przekładamy do miseczki ,dodajemy kasze wbijamy jajko oraz rybę posolić popieprzyć do smaku,dołożyć łyżkę śmietany,cebulkę i czosnek obrać posiekać nożem dodać do masy i wymieszać widelcem ,tak aby były grudki nie gładkie puree.
3.Formujemy kotleciki ,obtaczamy w bułce tartej ,smażymy na oleju na złoty kolor.Podajemy z ryżem lub solo z dowolnymi surówkami.
Komentarze