Fish & chips

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mieszkam w Anglii. „Wsiąkłam” już w jej kuchnię.

Składniki:

  • ● 4 filety z miruny
    ● sok z cytryny
    ● sól czosnkowa
    ● pieprz cytrynowy
    ● mąka
    ● jajko
    ● płatki kukurydziane
    ● 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● sól
    ● sos czosnkowy
    ● ziemniaki
    ● keczup
    ● olej

Fish & chips - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety nacieramy pieprzem
    i solą. Kroimy w małe
    kawałki. Odstawiamy.
  • 2. Z mąki, proszku, jajka,
    szczypty soli i wody gazowanej
    robimy gęste ciasto.
  • 3. Filety oprószamy mąką,
    zanurzamy w cieście i obtaczamy
    w pokruszonych
    płatkach. Smażymy na
    rozgrzanym oleju na złoto.
  • 4. Ziemniaki obieramy, kroimy
    w cienkie słupki, smażymy
    w głębokim oleju na
    złoto. Podajemy z rybą,
    sosem i keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Komentarze

Podobne przepisy