Finezyjna sałatka do dań z grilla

4.5 (145 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przyrządzając potrawy z grilla, nie powinniśmy zapomnieć o sałatkach. Łagodne lub słodkie w smaku są idealnym uzupełnieniem dań z mięsa.Gruszkowy sos balsamiczny i zioła nadają sałatce cudowny aromat.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - średnia kapusta pekińska: 1 sztuka
    - sałata strzępiasta-liście: 6 sztuk
    - kapary: 24 sztuk
    - szczypior posiekany: 2 łyżeczki
    - bazylia liście: 10 sztuk
    - ser feta opakowanie: 1 sztuka
    - ser pleśniowy skalmierzycki w plastrach: 2 plastry
    - czerwona fasola w puszce: 1 sztuka
    - sos do sałatek "wiosenne zioła"opakowanie: 1 sztuka
    - oliwa aromatyzowana bazylią: 6 łyżek
    - oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie: 2 szczypty
    - ocet balsamiczny gruszkowy: 1 łyżka
    - ogórek świeży: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sosy Grill Ser

Finezyjna sałatka do dań z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę strzępiastą i kapustę pekińską umyć,osuszyć,pokroić.Wrzucić do dużej miski.Przygotować sos ziołowy do polania sałatki.Oliwę wymieszać z ziołami,sosem do sałatek,gruszkowym octem balsamicznym.Liście bazylii umyć.Szczypiorek posiekać.
  • sałatka z sercem 2. Fasolę wyjąć z puszki,przemyć wodą,wrzucić do miski z sałatą i kapustą.Ogórka obrać,pokroić w drobną kostkę,wrzucić do miski.Ser feta pokroić w dużą kostkę,wrzucić do miski z sałatą,kapustą,fasolą,ogórkiem.Polać sosem ziołowym.Z plastrów pleśniowego sera skalmierzyckiego wyciąć serduszka lub inne dowolne kształty.Do tego celu używam wycinarki(jak na zdjęciu).
  • sałatka do dań z grilla 3. Sałatkę posypać kaparami,szczypiorkiem,listkami bazylii.Ułożyć na niej serduszka z sera skalmierzyckiego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować