Filo z wiśniami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Ciasto ze zdjęcia to serbskie ciasto kore, przywiezione z tego kraju, ale równie dobrze może zostać zastąpione dostępnym w Polsce ciastem filo.

  • Łatwy

Składniki:

  • - wiśnie bez pestek: 0.5 kilograma
    - ciasto filo: 1 opakowanie
    - masło: 120 gramów
    - cukier puder (do posypania) około: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Filo z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i położyć na nim płat ciasta filo, posmarować go roztopionym masłem, następnie położyć na nim kolejne, również posmarowane. Podzielić na mniejsze kawałki. Na nich położyć wiśnie, zawinąć i posmarować pozostałym masłem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni a następnie piec przez około 15 minut. Posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować