Filety ze szpinakiem i pieczarkami w cieście naleśnikowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Chrupiące naleśniki z pysznym wnętrzem

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 3 średnie filety z kurczaka
    15 dkg pieczarek
    1 średnia cebula
    20 dkg mrożonego szpinaku
    przyprawa do kurczaka

    Na naleśniki
    1 jajko
    ½ szklanki wody
    ½ szklanki mleka
    Sól do smaku
    Kilka łyżek mąki ( ciasto ma mieć konsystencję rzadszej śmietany)

    Do panierowania
    2 jajka
    Bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety ze szpinakiem i pieczarkami w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko zmiksować razem z wodą, mlekiem i solą. Dodawać stopniowo mąkę i miksować aż do uzyskania porządanej konsystencji. Na mocno rozgrzanej patelni usmażyć naleśniki i odłożyć na bok ( troszkę ciasta zostanie
  • 2. Cebulę pokroić i podsmażyć razem z pokrojonymi pieczarkami. Pod koniec smażenia doprawić solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić. Na patelnię wlać 3 łyżki tłuszczu i wrzucić 1 przetarty ząbek czosnku. Chwilkę podsmażyć i dodać szpinak. Chwilę razem podsmażamy i doprawiamy solą.
    Filety myjemy i osuszamy. Oczyszczamy a następnie tylko lekko rozbijamy. Doprawiamy przyprawą do kurczaka. Obsmażamy na patelni.
    Na blacie rozkładamy 3 naleśniki. Pośrodku każdego układamy fileta. Na fileta nakładamy porcję szpinaku a następnie porcje pieczarek. Filety zawijamy tak jak krokiety a następnie panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni w głębokim tłuszczu na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować