Filety z soli ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Delikatna ryba w winnym sosie z dodatkiem maku.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - filety z soli: 4 sztuki
    - szpinak: 250 gramów
    - łosoś wędzony: 2 plastry
    - śmietanka: 100 mililitrów
    - sól, pieprz biały do smaku: 1 łyżeczka
    - papryka pomarańczowa: 0.25 sztuki
    SOS:
    - cebulka: 1 sztuka
    - wytrawne białe wino: 100 mililitrów
    - masło: 1 łyżka
    - mąka kukurydziana: 1 łyżeczka
    - woda: 100 mililitrów
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - mak: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z soli ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filety z soli ze szpinakiem 1. - Zagotować posoloną wodę, wrzucić szpinak, po 1 minucie odcedzić, przelać zimną wodą.
    - Łososia wędzonego drobno pokroić, zmiksować ze śmietanką.
    - Filety posypać solą i białym pieprzem, posmarować zmiksowanym łososiem.
    - Ułożyć szpinak w garnku do gotowania na parze, położyć filety z soli i gotować 10 minut.
  • 2. - Cebulę zeszklić na maśle, podlać winem, dusić ok. 5 minut, przyprawić.
    - W wodzie rozpuścić makę kukurydzianą, zagotować zagęszczając sos, dosypać szczyptę maku.
    - Wyłożyć szpinak i filety soli na talerz, polać sosem, posypać pokrojoną w kostkę papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować