Filety z ryby zapiekane z pieczarkami w sosie cytrynowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Do przygotowania tego dania użyłam produktu z linii Danie ze smakiem KAMIS, Ryba w sosie cytrynowym. Mieszanka ziół, przypraw i warzyw sprawa że ryba nabiera całkiem nowego wyrazu.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z ryby (np.filet z mintaja): 600 gramów
    - cebula (duża): 1 sztuka
    - marchew (duża): 1 sztuka
    - masło: 4 łyżki
    - pieczarki: 250 gramów
    - ser żółty: 200 gramów
    - Danie ze smakiem KAMIS, Ryba w sosie cytrynowym: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Ser

Filety z ryby zapiekane z pieczarkami w sosie cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z ryby osuszyć i podzielić na 4 porcje. Obraną cebulę,pieczarki i marchew pokroić na cienkie plasterki. Następnie dusić do zeszklenia na maśle. Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego, położyć zeszkloną cebulę, marchew i pieczarki.Polać sosem cytrynowym, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach ,posypać wierz i zapiec. W temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ryby Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować