Filety z ogórkami

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie jest proste do zrobienia i oryginalne w smaku.

Składniki:

  • 40 dag filetów z kurczaka
    2 ogórki
    2 posiekane cebule
    2 woreczki ryżu
    kostka rosołowa
    płaska łyżeczka kurkumy
    sól, pieprz
    przyprawa uniwersalna
    2 łyżki majonezu
    mały jogurt naturalny
    sos koperkowo-ziołowy
    kilka kropel soku z cytryny
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Sos koperkowy

Filety z ogórkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu z dodatkiem kostki bulionowej
    i kurkumy.
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę. Ogórki myjemy i kroimy w plastry razem ze skórką.
  • 3. Cebule podsmażamy na rozgrzanym oleju. Wkładamy mięso, doprawiamy do
    smaku i dusimy do miękkości. Następnie dodajemy ogórki i smażymy 10 minut.
  • 4. Sos: majonez mieszamy z jogurtem, wsypujemy sos koperkowo-ziołowy i dodajemy sok z cytryny. Mięso i ryż przed podaniem polewamy sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować