Filety z kurczaka z pieczarkami i serem

4.48 (194 ocen)

  • 30 min

Pyszne połącznie kotletów z kurczaka z pieczarkami i cebulą, zapieczone z serem. Jeśli lubicie eksperymentować z kotletami, to danie jest idealne dla was.

  • 30 min

Składniki:

  • - 500g piersi z kurczaka,
    - 350g pieczarek,
    - 150g sera,
    - 1 cebula,
    - papirus (pomysł na),
    - 1 łyżka masła.
Wystaw ocenę:

4.48 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Filety z kurczaka z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cebulę pokroić 1. Piersi z kurczaka umyć i pokroić na kotlety, Ułożyć w papirusie i smażyć z obu stron po 5 min lub przyprawić i smażyć bez panierki na patelni. Pieczarki umyć i pokroić. Cebulę obrać i pokroić w paski. Podsmażyć na maśle.
  • pieczarki smażone z cebulką 2. Dodać pieczarki i smażyć do momentu aż pieczarki będą gotowe.
  • kotlety posypane serem 3. Kotlety poukładać w naczyniu żaroodpornym i na każdym z nich ułożyć pieczarki z cebulką. Ser zetrzeć na tarce i posypać każdego kotleta.
  • gotowe kotlety z pieczarkami, zapieczone z serem 4. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec ok. 5-10 min, do momentu aż ser się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować