Pyszne połącznie kotletów z kurczaka z pieczarkami i cebulą, zapieczone z serem. Jeśli lubicie eksperymentować z kotletami, to danie jest idealne dla was.
Filety z kurczaka z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka umyć i pokroić na kotlety, Ułożyć w papirusie i smażyć z obu stron po 5 min lub przyprawić i smażyć bez panierki na patelni. Pieczarki umyć i pokroić. Cebulę obrać i pokroić w paski. Podsmażyć na maśle.
2.Dodać pieczarki i smażyć do momentu aż pieczarki będą gotowe.
3.Kotlety poukładać w naczyniu żaroodpornym i na każdym z nich ułożyć pieczarki z cebulką. Ser zetrzeć na tarce i posypać każdego kotleta.
4.Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec ok. 5-10 min, do momentu aż ser się rozpuści.
Komentarze