Filety z kurczaka w kokosie

0 (0 ocen)

Lekkie i zdrowe, a do tego pyszne, chociaż bez tłuszczu :)

Składniki:

  • - 2 filety z kurczaka;
    - 2 jajka;
    - 1/2 szklanki wiórków kokosowych;
    - 1/2 szklanki bułki tartej;
    - 2 łyżeczki słodkiej papryki;
    - pieprz;
    - sól.

Filety z kurczaka w kokosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z kurczaka dokładnie umyj, oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz solą, pieprzem i papryką. W jednej misce rozbełtaj widelcem jajka, a w drugiej połącz wiórki kokosowe z bułką tartą. Kawałki mięsa najpierw zanurzaj w jajku, a następnie w bułce z wiórkami. Tak przygotowane mięso układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200ºC. Mięso w trakcie pieczenia kilka razy przewróć, aby ładnie się upiekło z dwóch stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy