Filety z kurczaka w kapuście

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Potrawa jest zdrowa, wymarzona dla osób dbających o linię.

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    4 duże liście kapusty włoskiej
    25 dag pieczarek
    2 marchewki
    cebula
    olej
    1/2 litra bulionu grzybowego
    przyprawa uniwersalna
    sól, pieprz
    łyżka posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z kurczaka w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty polewamy wrzątkiem i ścinamy najgrubsze nerwy.
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy i przekrawamy w poprzek na pół. Lekko rozbijamy i oprószamy przyprawa uniwersalną. Odstawiamy na ok. 30 minut.
  • 3. Farsz: pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy, cebulę obieramy i siekamy. Podsmażamy z pieczarkami na łyżce oleju. Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Gotujemy. Odcedzamy i mieszamy z pieczarkami.
    Wsypujemy koperek i doprawiamy do smaku.
  • 4. Na każdego fileta nakładamy porcję farszu. Zwijamy w roladkę, a następnie układamy na liściu kapusty i zawijamy jak gołąbki. Obwiązujemy nicią.
  • 5. Filety wkładamy do naczynia żaroodpornego. Wlewamy bulion. Pieczemy ok.
    godziny w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kapusta włoska

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować