Filety z kurczaka pod marchewkową pierzynką

5 (180 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

to moja druga wersja, tym razem uproszczona, ale równie smaczna

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pojedyńcze filety z kurczaka
    2,5 dużej marchewki
    Ok. 5 łyżek majonezu
    Sól lub przyprawa uniwersalna, pieprz mielony kolorowy
    ¼ kostki masła i odrobina oleju
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Filety z kurczaka pod marchewkową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety przekroić wzdłuż na pół, grubsze miejsca lekko rozbić . Przyprawić z obu stron solą i ułożyć na blasze wysłanej folią aluminiową, nie natłuszczamy jej.
    Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki, podsmażyć na oleju z masłem. W trakcie duszenia dodać całą porcję masła i poddusić, aby trochę zmiękła.
    Rozłożyć ją na filetach a na wierzch dać majonez, widelcem rozprowadzić go po całości. Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 40 minut.
    Na początku przykryć a pod koniec odkryć naczynie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować