to moja druga wersja, tym razem uproszczona, ale równie smaczna
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
2 pojedyńcze filety z kurczaka
2,5 dużej marchewki
Ok. 5 łyżek majonezu
Sól lub przyprawa uniwersalna, pieprz mielony kolorowy
¼ kostki masła i odrobina oleju
Filety z kurczaka pod marchewkową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety przekroić wzdłuż na pół, grubsze miejsca lekko rozbić . Przyprawić z obu stron solą i ułożyć na blasze wysłanej folią aluminiową, nie natłuszczamy jej.
Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki, podsmażyć na oleju z masłem. W trakcie duszenia dodać całą porcję masła i poddusić, aby trochę zmiękła.
Rozłożyć ją na filetach a na wierzch dać majonez, widelcem rozprowadzić go po całości. Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 40 minut.
Na początku przykryć a pod koniec odkryć naczynie.
Komentarze