Filety z indyka w sezamie i pestkach słonecznika

4.5 (197 ocen)

Pyszne, zdrowe i niskokaloryczne danie :)

Składniki:

  • - 4 filety z indyka
    - 3 łyżki jogurtu naturalnego
    - ziarna sezamu i słonecznika
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z indyka w sezamie i pestkach słonecznika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety delikatnie myjemy i osuszamy. Marynujemy ok. 2 godzin ( w chłodnym miejscu) w jogurcie naturalnym z dodatkiem soli i pieprzu.Do miski wsypujemy ziarna słonecznika i sezamu i panierujemy w nich kotlety. Całość smażymy na złoty kolor z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Ziarna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować