Filety w sosie śmietanowo-serowym z marchewką i pieczarkami

4.5 (187 ocen)

Przepis wymyśliłam sama. To szybki i smaczny obiad.

Składniki:

  • filet z kurczaka
    duża śmietanka 12%
    0.5 kg pieczarek
    2 marchewki
    20 dag żółtego sera
    oregano
    zioła prowansalskie
    pieprz
    papryka ostra mielona
    jarzynka
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety w sosie śmietanowo-serowym z marchewką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet kroimy na małe kawałki, dodajemy sporo papryki mielonej i jarzynki, mniej oregano, pieprzu i ziół prowansalskich. Smażymy na oleju.
  • 2. Na tym samym oleju smażymy przyprawioną tymi samymi przyprawami marchewkę i pieczarki.
  • 3. Śmietankę wlewamy do garnka, doprawiamy, dodajemy starty ser i czekamy, aż się zagotuje od czasu do czasu mieszając, by ser się rozpuścił.
  • 4. Mięso i marchewkę z pieczarkami wkładamy do sosu.

Porady

Danie wyśmienicie smakuje z makaronem, ale można też podać z ryżem lub ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować