Filety w rumieńcach

5 (161 ocen)

  • 30 min

Pyszne, aromatyczne filety z kurczaka.

  • 30 min

Składniki:

  • podwójna pierś kurczaka
    dwa jajka
    płaska łyżka majeranku
    płaska łyżka słodkiej papryki
    sól, pieprz do smaku
    bułka tarta do panierki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Filety w rumieńcach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka wyfiletować i obtłuc tłuczkiem aby były dość cienkie.
  • 2. Jajka roztrzepać i wymieszać z przyprawami, zanurzyć w tym filety i odstawić na pół godziny do lodówki.
  • 3. Następnie filety jeszcze raz dobrze wymieszać, aby jajko z przyprawami rozłożyło się równomiernie na wszystkich kawałkach. Tak przygotowane, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować