Filety śledziowe a'la Matjas w złotej panierce

4.91 (192 ocen)

  • 30 min

Polecam szczególnie dla smakoszy słonych potraw

  • 30 min

Składniki:

  • filety śledziowe a’la matjas
    mleko
    jajka
    mąka pszenna
    bułka tarta
    olej do smażenia
    cytryna

    (ilość składników wg uznania)
Wystaw ocenę:

4.91 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Przekąski

Filety śledziowe a'la matjas w złotej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety wypłukać w zimnej wodzie, przełożyć do naczynia, a następnie namoczyć w mleku ok. 2-3h, żeby były mniej słone. Odcedzić, osuszyć. Zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Podawać na gorąco z kawałkiem cytryny do skropienia przed zjedzeniem.

    Smacznego!

Porady

Ryba jest dość słona, nie doprawiać solą. Można użyć ulubionych ziół.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować