Filety rybne w warzywach

4.48 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem już na emeryturze, wcześniej pracowałam w sklepie. Ulepszam przepisy na znane dania, bawię się łączeniem różnych składników. Moje potrawy bardzo smakują moim dorosłym już dzieciom i ich rodzino

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków
    1 kg filetów rybnych
    sól, pieprz
    15 dag pieczarek
    2 cebule
    1-2 papryki
    4 pomidory
    4 łyżki oleju
    żółty ser
    oregano
Wystaw ocenę:

4.48 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety rybne w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach 10-15 minut. Odcedzamy, studzimy, obieramy i kroimy w plastry grubości 0,5 cm. Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
  • 2. Filety myjemy, osuszamy, z obu stron oprószamy solą i pieprzem i smażymy na oleju. Układamy na ziemniakach.
  • 3. Cebule kroimy w kostkę lub piórka. Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w paseczki. Sparzone pomidory obieramy i kroimy w kostkę.
  • Filety rybne w warzywach 4. W naczyniu z ziemniakami i rybą układamy: cebulę, pieczarki, paprykę i pomidory. Posypujemy solą, pieprzem i oregano, skrapiamy olejem.
    Pieczemy 40 minut w 180 °C. 10 minut przed końcem posypujemy startym serem.

Porady

● Cebulę, pieczarki i paprykę możemy przesmażyć. ● Ziemniaki możemy zastąpić pokrojoną w plastry i podsmażoną na patelni cukinią. ● Zapiekanka będzie ostrzejsza, gdy dodamy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filety rybne

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować