Filety rybne w koronkach

0 (0 ocen)

Lubię dzielić się swoimi przepisami ze znajomymi.

Składniki:

  • 1 kg dowolnych filetów rybnych
    15 dag sera pleśniowego
    2 jajka
    łyżka mąki pszennej
    bułka tarta
    sok z cytryny
    sól,pieprz
    garść posiekanej zieleniny(natka pietruszki,szczypiorek,bazylia)

Filety rybne w koronkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę natrzeć sokiem z cytryny,zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na pól godziny.
    Jajka ubić ze szczyptą pieprzu i soli. Bułkę tartą wymieszać z posiekaną zieleniną.Ser dokładnie pokruszyć i wymieszać z mąką.
  • 2. Porcje ryby obtaczać w serowej masie,maczać w ubitych jajkach i panierować w tartej bułce z ziołami.
  • 3. Rybę smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, następnie przykryć patelnie,zmniejszyć płomień i pozostawić filety na 5 min. aby doszły.Podawać z ziemniakami lub frytkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy