Filety pod kurkową pierzynką

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Szybka i bardzo smaczna propozycja na letni obiad. Niby nic takiego ale smakują wspaniale. Podane z młodymi ziemniaczkami i ulubioną surówką są wyśmienite.

Składniki:

  • 4 małe filety z kurczaka
    200g kurek
    dymka
    łyżka masła
    2 łyżki natki pietruszki
    sól, świeżo mielony pieprz
    przyprawa do kurczaka
    tymianek
    10 dag startego sera żółtego
    2 łyżki oleju

Filety pod kurkową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć i pozbawić błonek. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odstawić w chłodne miejsce.
  • Kurki przesmażyć 2. Kurki oczyścić, pokroić i przesmażyć na maśle z posiekaną dymką. Na koniec doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dodać natkę.
  • Filety upiec w naczyniu żaroodpornym 3. Naczynie żaroodporne natłuścić olejem, ułożyć filety i przykryć kurkami. Posypać startym serem i zapiekać 25 minut w 180 stopniach.

Notka redakcyjna

Przepis dnia (6.07.2014) http://www.przyslijprzepis.pl/forum/topic/guid/1997482?page=5

Komentarze

Podobne przepisy