Filety na czerwono

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W ten sam sposób przyrządzam też udka.

Składniki:

  • ● 3 duże filety z kurczaka
    Sos:
    ● 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● 3 łyżki keczupu
    ● 3 łyżki oleju
    ● 3 płaskie łyżki curry
    ● płaska łyżeczka cukru
    ● 1/2 łyżeczki soli
    Oraz: masło do formy

Filety na czerwono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i osuszamy. Każdy przekrawamy na trzy cienkie kotlety (ewentualnie lekko rozbijamy).
  • 2. Składniki sosu mieszamy i wkładamy na ok. 30 minut do lodówki. Następnie mieszamy z mięsem. Chłodzimy ok. 8 godzin w lodówce.
  • 3. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Mięso pieczemy 80 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 °C.

Porady

RADY W. Ladzińskiej Czas przygotowania skrócimy, piekąc filety od razu po wymieszaniu z sosem – ich smak będzie nieco mniej intensywny. Podajemy z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy