Filety duszone z cebulą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie dla rodziny to mój sposób na relaks.

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    ząbek czosnku
    3 cebule
    5 ziemniaków
    op. mieszanki sałat
    olej
    sól, pieprz
    kilka gałązek koperku

Filety duszone z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filety duszone z cebulą 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w poprzek w plastry. Oprószamy solą i pieprzem. Podsmażamy z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • 2. Cebule i czosnek obieramy. Czosnek siekamy, cebule kroimy w piórka. Podsmażamy na oleju. Następnie podlewamy małą ilością wody i dusimy ok.
    10 minut. Wkładamy mięso. Dusimy jeszcze ok. 10 minut.
  • Filety duszone z cebulą 3. Sałatę myjemy i osuszamy. Lekko solimy i skrapiamy olejem. Mieszamy.
  • 4. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Koperek myjemy, osuszamy i siekamy. Posypujemy ziemniaki. Podajemy
    z sałatą do mięsa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy