Filety drobiowe z ananasem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję wychowanie przedszkolne i edukację wczesnoszkolną.

Składniki:

  • ● 2 pojedyncze filety z kurczaka
    ● 8 plastrów ananasa z puszki
    ● 8 plastrów topionego sera
    ● sól
    ● oliwa do smażenia
    Do panierowania
    ● mąka
    ● bułka tarta
    ● 2 jajka

Filety drobiowe z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy
    i przekrawamy w poprzek,
    a następnie na pół (otrzymamy
    8 kotletów). Lekko rozbijamy. Z obu stron oprószamy
    solą. Panierujemy w mące,
    rozkłóconych jajkach i bułce
    tartej. Smażymy na oliwie.
  • 2. Na kotlety wykładamy po
    plastrze ananasa i sera.
    Wkładamy do rozgrzanego
    do temp. 180 °C piekarnika.
    Pieczemy kilka minut, aż ser
    się roztopi.

Porady

Na ananasy możemy też położyć po 2 plastry topionego sera. Filety doskonale smakują z ziemniakami lub ryżem oraz mieszanką groszku i marchewki.

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Komentarze

Podobne przepisy