Filetowe kieszonki z groszkiem cukrowym

0 (0 ocen)

Kieszonki kroimy w mniejsze kawałki i podajemy z ryżem i sałatką. Nie wiele pracy i powstanie pyszny obiad.

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    • 1 podwójny filet z kurczaka,
    • Około 4-5 dag sera żółtego,
    • Około 60 g groszku cukrowego,
    • Sól morska,
    • Majeranek,
    • Świeżo mielony kolorowy pieprz,
    • Olej (2-3 łyżki)

Filetowe kieszonki z groszkiem cukrowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nacięta kieszeń 1. Fileta dzielimy na dwie części. Oprószamy przyprawami (solą i pieprzem). W środku każdej części nacinamy kieszeń i także ją przyprawiamy. Fileta odstawiamy do chłodu na około 1 godzinę.
  • ugotowany groszek 2. Między czasie groszek gotujemy na półtwardo z lekko osolonej wodzie. Gotowy odcedzamy.
    Ser kroimy w plasterki.
  • napełnianie 3. Gotowe filety wyjmujemy z chłodu. W środek wkładamy naprzemiennie ser i groszek. Kieszonki zamykamy i delikatnie spinamy wykałaczką.
  • przed pieczeniem 4. Wierzch posypujemy majerankiem. Na dno naczynia żaroodpornego dajemy olej. Następnie układamy przygotowane kieszonki i pieczemy do miękkości (około 30 minut w 180˚C).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy