Filetowane udka kurczaka w miodzie z cebulką

4.47 (175 ocen)

  • 40 min

Udka z kurczaka wyszły soczyste, słodkie i bardzo aromatyczne. Naprawdę pyszne, a przepis powstał przez przypadek, bo miało być bez panierki i z miodem.

  • 40 min

Składniki:

  • - 500g filetowanych udek z kurczaka,
    - 2 łyżki miodu,
    - 1 cebula,
    - 1 łyżka papryki słodkiej,
    - sól, pieprz do smaku,
    - 1 łyżka oleju,
Wystaw ocenę:

4.47 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Filetowane udka kurczaka w miodzie z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wszystkie przyprawy z mięsem w jednej misce 1. Filety z udek umyć, przyprawić solą i pieprzem, dodać łyżkę papryki i miód. Wszystko wymieszać w misce.
  • Pokrojona cebulka 2. Cebulę pokroić w paseczki. Rozgrzać na patelni łyżkę oleju i dodać mięso, smażyć na średnim ogniu (uważać, żeby się nie przypaliły)
  • cebula dodana do mięsa 3. Od czasu do czasu mieszać. Jak mięso będzie podsmażone z dwóch stron
    (po ok. 15 minutach), wtedy dodać pokrojoną cebulę. Smażyć razem aż mięso będzie gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kurczak Miód Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować