Filet z żółtym serem

0 (0 ocen)

Soczysty filet z piersi kurczaka inaczej.

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka (lub indyka)
    3 białka
    20 dag miękkiego żółtego sera
    sól i pieprz
    masło do smażenia

Filet z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przekroić obie piersi wzdłuż, tak aby uzyskać 4 filety. Posolić i popieprzyć.
  • 2. Ubić białka na sztywną pianę. Obtoczyć w nich filety i smażyć na rozgrzanym maśle na rumiano. Przekręcić, posypać startym serem. Gdy ser się roztopi i druga strona także będzie rumiana, zdjąć z patelni.
  • 3. Podawać polane ketchupem, z ziemniakami lub ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy