Filet z warzywami otulony boczkiem

5 (174 ocen)

pyszny filecik - polecam

Składniki:


  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    1 średnia marchewka
    1/3 młodej cukinii
    1 mała cebula
    1 łyżka oleju
    sól morska do smaku
    pieprz czarny do smaku
    7 plastrów wędzonego boczku ( u mnie parzony )
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z warzywami otulony boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć osuszyć i rozciąć na jak największe płaty. Posolić i popieprzyć. Marchew i cebule obrać, umyć razem z cukinią. Cukinie i marchew zetrzeć na tarce a cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa i podsmażyć do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem a potem lekko przestudzić. Farsz rozdzielić na filetach, złożyć w koperty.
  • 2. Na desce ułożyć po 3 plastry boczku, ostatni przekroić na pół. Koperty położyć na środku boczku łączeniem do dołu, na wierzch położyć połówki plastra boczku i zawinąć końcówki boczku wystające na bokach na górę formując pakunek. Filety smażyć na oleju ( powinno go być tyle aby filety były zakryte do połowy ) po kilka minut z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować