Filet z warzywami otulony boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyć osuszyć i rozciąć na jak największe płaty. Posolić i popieprzyć. Marchew i cebule obrać, umyć razem z cukinią. Cukinie i marchew zetrzeć na tarce a cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa i podsmażyć do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem a potem lekko przestudzić. Farsz rozdzielić na filetach, złożyć w koperty.
2.Na desce ułożyć po 3 plastry boczku, ostatni przekroić na pół. Koperty położyć na środku boczku łączeniem do dołu, na wierzch położyć połówki plastra boczku i zawinąć końcówki boczku wystające na bokach na górę formując pakunek. Filety smażyć na oleju ( powinno go być tyle aby filety były zakryte do połowy ) po kilka minut z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami.
Komentarze