Filet z szynką i natką pietruszki

0 (0 ocen)

  • 40 min

bardzo dobry do obiadu, polecam

  • 40 min

Składniki:


  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
    6 plasterków szynki
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
    mąka
    bułka tarta
    jajko do panierki

Filet z szynką i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka przekroić wzdłuż, tak aby nie przeciąć ich dokładnie całe, ale żeby powstały tzw. kiszonki. Przyprawić w środku solą i pieprzem. W tak powstałe kiszonki włożyć 2 plasterki szynki i trochę posiekanej natki pietruszki. Domknąć je, można je "zamknąć" wykałaczką. Panierować w mace, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z dwóch stron. Podawać z ziemniakami i sałatką. Można oblać dowolnie wybranym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy