Filet z serkiem i papryką

0 (0 ocen)

pyszne, soczyste i kolorowe filety z kurczaka

Składniki:


  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    2 łyżki kremowego serka koziego i krowiego
    1/3 dużej czerwonej papryki
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    do smaku :
    sól
    pieprz kolorowy
    chili birds eye
    2 jajka
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

Filet z serkiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć i osuszyć, zrobić przez środek nacięcie tworząc kieszeń. Oprószyć solą i pieprzem oraz chili. Paprykę pokroić w drobną kosteczkę, dodać posiekaną natkę pietruszki i serek. Farszu nie należy solić gdyż serek jest słony. Farsz wymieszać i wypełnić nim kieszonki filetów. Tak przygotowane zostawić na 15 minut.
  • 2. Po tym czasie przygotować bułkę tartą i jajka, które należy rozbełtać z odrobiną soli. Filety panierować najpierw w bułce tartej a potem zamoczyć w jajku i ponownie panierować w bułce. Na patelni rozgrzać tyle oleju aby filety były zatopione w połowie w połowie. Smażyć na średnim ogniu na złoto brązowy kolor z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy