Filet z pstrąga pod kołderką z migdałów i orzechów brazylijskich z puree z ciecierzycy

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pstrąg to jedyna ryba słodkowodna, którą toleruję. Jako, że uwielbiam ciecierzycę, polecam właśnie tę rybę z dodatkiem puree z ciecierzycy.

  • 45 min

Składniki:

  • Do ryby:
    -sól, pieprz, imbir, tymianek, natka pietruszki, rozmaryn i suszona cebula; nacieramy tą mieszanką z moździerza rybę z każdej strony
    -płatki migdałów, posiekane orzechy brazylijskie, masło, kolendra; łączymy razem w jedną masę
    -masło klarowane

    Do puree:
    -400 gram ciecierzycy namoczonej
    -dwa ziemniaki
    -oregano
    -czosnek zgnieciony w moździerzu; pół ząbka
    -sól, pieprz biały
    -mleko, lub jogurt naturalny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z pstrąga pod kołderką z migdałów i orzechów brazylijskich z puree z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z pstrąga pozbawiamy skóry oraz za pomocą pincety wyciągamy mniejsze ości, osuszamy, nacieramy w/w mieszanką. Przygotowaną rybę smażymy po 2 minuty z każdej strony na maśle klarowanym. Odkładamy na pergamin. Układamy na rybie masę z orzechów i migdałów. Wkładamy do piekarnika na 10-15 minut w temperaturze 170 stopni.

    Ziemniaki kroimy w płatki i wraz z ciecierzycą gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Po odcedzeniu dodajemy czosnek, masło, oregano, sól i pieprz biały. Ucieramy na puree z dodatkiem mleka, lub jogurtu naturalnego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować