Filet z łososia z rozmarynem

4.5 (152 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rozmaryn nadaje wspaniały aromat łososiowi

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z łososia: 80 dekagramów
    - oliwa z pierwszego tłoczenia: 0.25 szklanki
    - sok z cytryny: 2 łyżki
    - rozmaryn: 1 łyżka
    - pieprz kolorowy, sól: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sok

Filet z łososia z rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokój filet na cztery części. Każdy z nich oprósz solą i pieprzem z dwóch stron oraz posmaruj oliwą ( najlepiej pędzelkiem). Pokrop sokiem z cytryny i posyp rozmarynem.
  • 2. Tak przygotowane filety zawiń w folie aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Sok z cytryny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować