Filet z łososia nadziewany serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na samym początku przygotowuję ziemniaczki i sałatki. W trakcie gotowania przygotowuję łososia.
2.Z kawałków rybki pozbywam się skóry. Następnie na każdy jeden nakładam plasterki żółtego sera po czym dokładnie namaczam je w rozbitym jajku z mlekiem i obtaczam w bułce tartej.
3.Tak przygotowane filety odkładam do lodówki. Przygotowane rybki smażę przed samym podaniem. Na patelni rozgrzewam dokładnie margarynę po czym przy wysokiej temperaturze zaczynam smażyć nasze płaty. Ładnie zarumienione są gotowe trafić na talerz.
4.Ziemniaczki mieszam z tłuszczykiem pozostałym ze smażenia rybek (ale to już kwestia indywidualna). Dodatkiem do takiego obiadu jest dobra sałatka lub tarte buraczki. Polecam
Porady
Filety należy dokładnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na najwyższych obrotach,dzięki temu ser nadaje chrupkości.
Komentarze