Filet z kurczaka w zalewie pomidorowej

4.47 (169 ocen)

  • 45 min

Dopóki nie zrobiłam nie wierzyłam ze możne być to takie dobre....

  • 45 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka ( lub mięso z kurczaka/udka)

    składniki na zalewę:
    1 litr wody
    1 łyżeczka cukru
    1/2 szklanki octu 10%
    1/4 szklanki oleju
    1 przecier pomidorowy Pudliszki
    3 ziarenka ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    2 duże cebule ( kroimy w drobną kosteczkę)
    1 łyżeczka płaska pieprzu mielonego
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    sól do smaku (ok. 1 łyżeczki)

    bułka tarta
    2 jajka
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Filet z kurczaka w zalewie pomidorowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet z kurczaka w zalewie pomidorowej 1. Mięso kroimy na kawałki - obtaczamy w roztrzepanym jaku i panierujemy w bułce tartej.
  • Filet z kurczaka w zalewie pomidorowej 2. Smażymy na tłuszczu.
  • Filet z kurczaka w zalewie pomidorowej 3. Składniki na zalewę połączyć- zagotować.
  • Filet z kurczaka w zalewie pomidorowej 4. Upieczone i przestudzone kawałki kurczaka wkładam luźno do słoika litrowego zalewam przestygniętą zalewą zakręcam i do spiżarki gotowe do podania.

Porady

Przygotowuje ok 2 dni przed podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować