Filet z kurczaka w zalewie octowej

4.5 (183 ocen)

  • 60 min

Wyśmienita prrystawka na kazdą impreze

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    5 pojedynczych filetów z kurczaka
    2 słoiczki papryki konserowowej
    2 słoiczki grzybków marynowanych lub pieczarek
    1 kg czerwonej cebuli

    Zalewa:
    5 szklanek wody
    1 szklanka octu
    10 łyżek cukru
    1 łyżka soli
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Filet z kurczaka w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Filety z kurczaka pokroić w małe kotleciki roztłuc przyprawić i obtoczyć w bułce tartej , usmażyć.
  • 2. Paprykę odsączyć i posiekać w paski
  • 3. Grzybki lub pieczerki pociąć w ćwiartki.
  • 4. Cebule czerwoną obrać i pokroić w piórka
  • 5. Wszystko ułożyć w misce warstwami (filety,cebula,papryka,grzybki lub pieczarki)
  • 6. Przygotować zalewe:
    wode,ocet,cukier,sól zagotowac i zalać wrzatkiem poprzednio ułożone skladniki.
  • 7. .Pozostawić do wystygnięcia

Porady

Filet z kurczaka panierujemy w samej bułce bez jajka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować