Filet z kurczaka w śmietanowej panierce

4.5 (154 ocen)

  • 40 min

Kotlety z kurczaka w śmietanowej panierce są pyszne, kruche i delikatne.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 kotlety z piersi kurczaka,
    2 łyżki gęstej śmietany np 18%,
    sól,
    pieprz,
    ulubiona przyprawa do kurczaka,
    bułka tarta do panierowania,
    olej rzepakowy do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Filet z kurczaka w śmietanowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oprószamy z obu stron solą i pieprze, a z jednej przyprawą do kurczaka. Delikatnie rozbijamy. Z obu stron cienko smarujemy śmietaną i pod przykryciem wstawiamy do lodówki na ok 30 minut. Następnie panierujemy w bułce i smażymy na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować