Filet z kurczaka w pistacjowej panierce

4.47 (145 ocen)

Pyszna panierka

Składniki:

  • Składniki : ( 2 porcje )

    2 pojedyncze filety z kurczaka,
    100g pistacji,
    pieprz,
    2 łyżki jogurtu naturalnego,
    1 białko z małego jajka,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.47 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka w pistacjowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mięso dokładnie opłucz. Posyp pieprzem z dwóch stron. Pistacje obierz z łupiny i za pomocą tłuczka delikatnie rozbij na mniejsze kawałki. Do miski wlej jogurt i białko z jajka. Połącz składniki. Filet posmaruj jogurtem a następnie obtocz w pistacjach. Na patelni rozgrzej olej. Smaż mięso z dwóch stron parę minut następnie przełóż do nagrzanego piekarnika na 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Pistacje

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować